top of page

Gostovanje Sharon Isbin u Zagrebu

ORGANIZATOR GOSTOVANJA GITARISTICE SHARON ISBIN:

 

HRVATSKA FILHARMONIJA, ZAGREB

Sharon Isbin, američka gitaristica, dobitnica brojnih nagrada, medu kojima i Grammy, doputovala je u Hrvatsku. Nakon Dubrovnika, svjetski će poznata gitaristica održati koncert i u Zagrebu, u srijedu u Hrvatskome glazbenom zavodu

Vera Pfaff - Vjesnik, 20. 09. 2006.

Udruga Hrvatska filharmonija (HF) i Hrvatski glazbeni centar (HGC) iz Zagreba organizatori su gostovanja svjetski poznate američke gitaristice, dobitnice nekoliko prestižnih nagrada “GRAMMY AWARD”, gospođe SHARON ISBIN u Hrvatskoj u rujnu ove godine           (www.sharonisbin.com).

 

Gospođa Isbin gošća je solistica na koncertu uz Hrvatski komorni orkestar (HKO)  koji će se održati 20. rujna 2006. u Dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda s početkom u 20 sati.

 

Hrvatski komorni orkestar sastavljen je od renomiranih umjetnika iz domovine, članova najeminentnijih hrvatskih profesionalnih glazbenih ansambala,  osnovan u Zagrebu 1989. godine.

 

Hrvatski glazbeni centar iz Zagreba (www.hgc.hr) i Hrvatska filharmonija ujedno su i promotori gostovanja gospođe Sharon Isbin u Dubrovniku i Zagrebu.

KONCERT SHARON ISBIN, GITARA (SAD)

 

srijeda, 20. 09. 2006.

Hrvatski glazbeni zavod

početak u 20:00 sati

 

1. Vatroslav Lisinski - Večer – Idila za orkestar

2. Aaron Copland – Appalachian spring – hrvatska praizvedba

 

3. Joaquin Rodrigo – Concierto de Aranjuez,  solistica SHARON ISBIN

4. Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonija no. 41. C dur,  Jupiter

DIRIGENT: ZVONIMIR HAČKO, SAD

 

Ovom premijernom nastupu gospođe Sharon u Zagrebu prethodio je nastup u Dubrovniku, 14. rujna u Kneževu dvoru, uz sudjelovanje Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

 

 U okviru gostovanja u Zagrebu, gospođa Sharon Isbin održati će besplatnu majstorsku radionicu (“Master Class”) za polaznike (studente) Muzičke akademije 19. 09. u 9.30 sati u prostoru Muzičke akademije (Lučićeva ulica). Istoga dana u 12. 30 sati  predstaviti će se i kratkom konferencijom za tisak (American Corner) pod nazivom “Moj život umjetnice” u prostoru knjižnice Bogdan Ogrizović na Cvjetnom trgu.

 

Nakon koncerta pozivamao Vas na cocktail – domjenak (Catering Ivić) u prostor Male dvorane HGZ-a, koji je realiziran  financijskom pomoći Veleposlanstva SAD-a i International Music Center of America (IMCA –www.imca.us).

 

Koncert u Zagrebu humanitarnog je karaktera a prihod koncerta ide u korist Hrvatske lige protiv raka.

 

S poštovanjem,

Za  Udrugu Hrvatska filharmonija,

Prof. Marijan Modrušan, predsjednik

bottom of page